Aanstaande zondag Westeinderloop!

Aalsmeer – Aanstaande zondag 22 april organiseert Atletiekvereniging Aalsmeer (AVA) de jaarlijkse Westeinderloop. De hoofdafstand is een loop over 10 kilometer. Ook wordt er een 5 kilometer loop uitgezet. De route van beide afstanden is gelijk aan die van vorig jaar. Dit parcours gaat voor een groot deel langs de Westeinderplassen. Vanwege groot succes staat ook de 1 kilometer kidsrun weer op het programma. En in samenwerking met Ons Tweede Thuis heeft de Atletiekvereniging een 1 kilometer G-run nieuw toegevoegd.

De start en finish van alle afstanden is op de AVA atletiekbaan aan de Sportlaan 43. De start voor de 10 en 5 kilometer is om 11.00 uur. Daarvoor start om 10.15 uur de 1 kilometer G-run en om 10.30 uur de 1 kilometer kidsrun.

Douche, kleedgelegenheid en EHBO zijn aanwezig. Na afloop ontvangt iedere deelnemer van de 10 en 5 kilometer tegen inlevering van het startnummer een leuke attentie. Deelnemers aan de 1 kilometer ontvangen een medaille. Verder zijn er bekers te verdienen voor de nummers 1, 2 en 3 in diverse categorieën. De organisatie heeft er alle vertrouwen in om voor de lopers weer een goede wedstrijd neer te zetten.

Online inschrijven kan nog tot en met vrijdag 20 april via de website www.avaalsmeer.nl. Bij het menu ‘Wedstrijden’ – ‘Westeinderloop’ staat de link naar de online inschrijving en ook alle informatie over de loop. Op de dag zelf kunnen late beslissers zich ook nog inschrijven, zelfs tot 20 minuten voor aanvang van de loop in AVA kantine.

Tijdens het evenement zal JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) water workshops geven, fruit verzorgen voor de jeugd en water ter beschikking stellen met diverse kruiden.