Derde editie ‘Over de Streep’ in De Kwakel

Uithoorn – Lijkt het je leuk om op een bijzondere manier dorpsgenoten te leren kennen? De gemeente houdt op zaterdag 23 maart tussen 14.00 en 16.00 uur voor de derde keer de activiteit ‘Over de Streep’. Dit keer in Dorpshuis De Quakel aan de Kerklaan 16 in De Kwakel. Wethouder José de Robles leidt de middag en stelt aan de deelnemers verschillende vragen. Als de vraag van toepassing is, dan stapt de deelnemer ‘over de streep’.

Aanmelden

De wethouder legt uit: “Dat kunnen vragen zijn over hobby’s, (verloren) vriendschappen, sport, werk. En je stapt alléén over de streep als je dat zelf wilt. We hebben ‘Over de Streep’ twee keer eerder gedaan en de reacties zijn zeer positief. Al snel voelen de deelnemers zich vertrouwd met elkaar. En de informele kleine borrel erna is altijd supergezellig. Een paar keer is ons gevraagd de activiteit een keer in De Kwakel te houden. Daar wilden we graag gehoor aangeven. Aanmelden kan vanaf nu, dus doe je mee?” Meld je aan via www.uithoorn.nl/overdestreep.

Kennismaken
Doelen van ‘Over de Streep’ zijn onder andere kennismaken met andere inwoners (en elkaar dus beter leren kennen), bubbels doorbreken en bewustwording creëren van je eigen gedrag en filters. Op deze manier maken inwoners op een laagdrempelige manier kennis met elkaar. Ook met mensen die een hele andere achtergrond hebben. ‘Over de Streep’ is onderdeel van het ontmoetingsproject ‘Dit zijn wij Uithoorn!’ Meer info hierover is te vinden via: www.ditzijnwijuithoorn.nl