Felicitaties voor bruidspaar Prommenschenckel

Uithoorn – De heer en mevrouw Prommenschenckel vieren alweer hun 65-jarige huwelijk. Een schaatsval van meer dan 65 jaar geleden leidde tot deze feestelijke dag. Al schaatsend vloog mevrouw Prommenschenckel, toen nog mejuffrouw Meijer, in de armen van haar toekomstige man. Beiden waren apart met vrienden aan het schaatsen. Zij viel, hij ving haar op en ze werden verliefd. Het paar trouwde op 8 oktober 1958, ze kregen drie prachtige zonen en hebben er later ook prachtige en lieve schoondochters bijgekregen. 

Meneer Prommenschenckel heeft zijn vroege jeugd doorgebracht tijdens de onrustige jaren in Nederlands-Indië. In zijn latere jeugd woonde hij in Kootwijk, waar ook de Blue Diamonds in hun jeugd woonden. Meneer en mevrouw fietsten vroeger heel veel in hun vrije tijd, op een keer zelfs van Amsterdam naar Renkum, vlakbij Arnhem. Later, toen de kinderen de deur uit waren, hebben zij vele verre reizen gemaakt.

Meneer zijn eerste baan was bij de telefooncentrale district Amsterdam, waar hij ook telefoontjes voor het Koningshuis mocht doorzetten. Later ging hij bij de gemeente Amsterdam werken. Toen de kinderen groter waren, ging zijn vrouw daar ook werken. Zo konden ze samen gezellig naar het werk rijden.

Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht het jubilerende bruidspaar vorige week woensdag. Zij ontvingen zijn felicitaties, een mooie bos bloemen en een cadeautje.