Sinterklaasactie: 35.000,- voor lokale doelen

Uithoorn – In een knallende afsluiting van het sinterklaasseizoen vertrok de goedheiligman met een recordbedrag van 35.000 euro op zak, dankzij de indrukwekkende inzet van de gemeenschap en meer dan 150 vrijwilligers van Sinterklaasaktie Uithoorn, die zich al sinds 1961 inzetten voor een onvergetelijk sinterklaasfeest in regio Uithoorn. De activiteiten van dit jaar omvatten maar liefst 434 bezoeken, variërend van huisbezoeken en pietenbezoeken tot bedrijven, scholen, kinderdagverblijven, verenigingen, en zelfs een uittocht. Het bleek een waar festijn waar jong en oud van hebben genoten, elk bezoek gevuld met lachende gezichten en verwonderde ogen.

Het succes achter deze festiviteiten rust op de schouders van de meer dan 150 vrijwilligers, die als lokale helden het onvergetelijke sinterklaasfeest mogelijk maakten. Want zij zijn degenen die ervoor hebben gezorgd dat de Sinterklaasperiode niet onopgemerkt voorbijging. Zij konden het natuurlijk ook niet zonder hulp van sponsoren die elk op hun eigen manier een bijdragen hebben geleverd. Wat betreft de opbrengst van 35.000 euro, deze zal worden geïnvesteerd in lokale maatschappelijke projecten, gezinnen en goede doelen.

Sinterklaasaktie Uithoorn toont hiermee haar betrokkenheid bij de gemeenschap door hulp te bieden aan mensen, met speciale aandacht voor kinderen, die het om verschillende redenen minder getroffen hebben in onze wereld. De organisatie zet zich in voor zaken als fatsoenlijke kleding, schoeisel, speelgoed, sport, en zelfs elementaire levensbehoeften. Ook draagt de Sinterklaasaktie Uithoorn bij aan bijzondere wensen van organisaties en instellingen, waarmee ze een veelzijdige impact op de lokale gemeenschap realiseert.