1 Dode na ernstig ongeval op N196

Aalsmeer –  Rond acht uur heeft zondagavond 30 oktober op de Burgemeester Kasteleinweg een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een Poolse auto met vijf inzittenden is door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt, over de kop geslagen en tot stilstand gekomen tegen de brug. Van de Audi was slechts een ‘pakketje’ over.

Alle hulpdiensten waren snel ter plaatse. Politie, brandweer, ambulances en eenheden van de Koninklijke Marechaussee verleenden hulp. Ook een traumahelikopter werd gealarmeerd en een Mobiel Medisch Team assisteerde de ambulanceverpleegkundigen.

De brandweer heeft vijf personen, die bekneld zaten, uit de auto gehaald. Een persoon heeft de botsing niet overleefd. Hij is aan zijn verwondingen overleden. Vier inzittenden raakten zwaar gewond en zijn per ambulances met spoed naar verschillende ziekenhuizen vervoerd. Twee van hen verkeren in kritieke toestand.

Eerst werd aan vier personen in de auto gedacht, maar volgens een melding zaten er vijf mensen in de auto. Hierop werd direct door een brandweerteam een onderzoek in en rond het water ingesteld. Mogelijk was deze inzittende uit het voertuig geslingerd. De vijfde persoon is uiteindelijk onderin het totaal verwrongen voertuig aangetroffen door een brandweerman en na flinke inspanning bevrijd.

Volgens een getuige reed de auto, die totaal vernield is, met hele hoge snelheid. De zwarte Audi kwam vanaf Hoofddorp Aalsmeer binnen ‘racen’. De politie doet onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Ook hoopt de politie op meer informatie over de vijf inzittenden. Eén van hen is een 28-jarige man van Poolse afkomst. Van de andere vier inzittenden is de identiteit niet bekend.

De weg is lange tijd, tot zeker half vier in de nacht, afgesloten geweest wegens bergingswerkzaamheden en herstel van de schade aan de brug en de weg. Het verkeer werd omgeleid via het Centrum en aan de andere kant van de brug over de Ringvaart via de N201.

Foto: Marco Carels