zwerfafvalactie 't Startnest

Zwerfafvalproject van basisschool ’t Startnest

Uithoorn – Vorige week woensdag verzamelden de kinderen van basisschool ’t Startnest ruim 9000 stuks zwerfafval rondom hun school. Een geweldig resultaat van deze superschoonmaakhelden! Een absoluut record! Nooit eerder is er in Uithoorn een schoonmaakactie georganiseerd met zo’n groot resultaat. Dat komt vooral door de gedrevenheid van de kinderen, docenten en ouders.

Dat er zoveel zou worden opgehaald verbaasde zowel docenten als ouders. Zo luidde een reactie: “Het lijkt eigenlijk best schoon. Nooit gedacht dat je zoveel zwerfafval in Uithoorn zou vinden.” De schoonmaakactie was onderdeel van de speciale educatiedag over duurzaamheid, plastic soep en afvalscheiding. Minder zwerfafval is natuurlijk beter voor mens en dier vindt iedereen op school. Daarom vulden de leerlingen talloze afvalzakken onder het motto: “geen plastic soep op onze stoep”.

Gemeente

Het project is een initiatief van de gemeente Uithoorn en biedt workshops en lessen die worden verzorgd door Let’s Do it Kids. Woordvoerder Sjaak Veeken: “Met het project Let’s Do It Kids willen wij een leefbare wereld doorgeven aan onze kinderen. Daarom is het belangrijk dat kinderen jong leren dat afval grondstof is die hergebruikt kan worden. Het bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld. Het is geweldig dat de gemeente Uithoorn duurzame initiatieven van scholen zoals De Koningin Beatrix ondersteunt.”

’t Startnest is een actieve school waar samenwerking een belangrijk thema is. Sommige docenten proberen zelf al bewust om te gaan met afval en dat mee te geven aan de kinderen. Sommige buurtbewoners riepen bemoedigende woorden en complimenteerden de kinderen dat ze zich zo goed inzetten.