Zinvolle groepsreis iets voor jou?

Streek – Je bent net klaar met je eindexamen of studie of je hebt zin in een ander soort vakantie. Een avontuur, jezelf en een andere cultuur leren kennen en iets betekenen voor een ander. Vriendschap, grenzen verleggen, prachtige natuur. Werken met mensen die gepassioneerd zijn over hun ontwikkelingsproject; een school, een betere gezondheid, sport of de bescherming van wilde dieren? Stichting Commundo en Travel4Change, twee gevestigde organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk in het buitenland, bieden deze zomer zinvolle groepsreizen aan voor jongeren vanaf 18 jaar. De vakantie bestaat uit twee weken vrijwilligerswerk en één week vrij rondreizen. Het is voor het eerst dat twee collegabedrijven in de branche van het vrijwilligerstoerisme samenwerken. Partijen doen dit vanuit dezelfde visie en missie: het verbinden van jongeren uit Nederland (en België) met jongeren uit landen in ontwikkeling door het doen van vrijwilligerswerk. Door het samen werken, leven en plezier maken ontstaat meer wederzijds begrip en verbinding. In toenemende mate blijkt er een behoefte te zijn van jonge mensen (onder de 18 jaar) om te reizen en vrijwilligerswerk te doen. Voor het vrijwilligerswerk wordt een minimumleeftijd van 18 jaar gehandhaafd in verband met verantwoordelijkheidsgevoel en de behoefte aan enige stevigheid en zelfstandigheid bij de vrijwilligers. De aanwezigheid van een groep jongere vrijwilligers die twee weken, onder begeleiding, aan een concrete opdracht kan werken is wel enorm gewenst bij de projectpartners. Uitwisseling met lokale jongeren staat hier naast het concreet realiseren van activiteiten centraal.

Na de twee weken vrijwilligerswerk maakt de groep kennis met het land en de cultuur via een rondreis door het land. Zo wordt het een zinvolle en leuke ervaring voor alle betrokkenen. Summer4Change biedt vier verschillende programma’s in drie continenten, drie talen, vier teams. Jongeren kunnen kiezen uit: een school opknappen in Oeganda, sportprojecten organiseren in Guatemala, voorlichting geven in Burkina Faso en met olifanten werken in Thailand. Natuurlijk gaan de deelnemers goed voorbereid op pad en maken in Nederland al kennis met elkaar en de begeleiding. Van de deelnemers vragen we een actieve opstelling, veel energie, creativiteit en een open mind.

Middelbare scholen

Voor middelbare scholen wordt de mogelijkheid geboden om een zinvolle schoolreis aan te bieden aan de oudere leerlingen. De reis kan dan bestaan uit 10 tot 14 dagen vrijwilligerswerk met excursies in de weekeinden, begeleiding door docenten en begeleiders van Summer4Change en een thematisch inhoudelijke aanpak, bijvoorbeeld milieu, educatie, creatief. Natuurlijk kan ook de rest van de school betrokken worden bij fondsenwerving en leerzame workshops voor- en achteraf.

Voor meer informatie: https://summer4change.nl/ en office@summer4change.nl