Ziekenhuis Amstelland houdt open dag

Amstelveen – Een informatief, leuk en vooral interactief programma voor jong en oud; dat is wat Ziekenhuis Amstelland biedt tijdens de landelijke open dag van zorg en welzijn. Op zaterdag 21 maart opent het ziekenhuis in Amstelveen van 10.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor een breed publiek. Neem een kijkje achter de schermen en stel vragen aan een specialist. Oriënteer je op een opleiding of op zorgaanbieders. Laat je rondleiden in de technische ruimtes van het ziekenhuis, oefen medische- en verpleegkundige handelingen als reanimeren en laat je op de verpleegafdeling informeren over wat er komt kijken bij een opname en hoe een tillift of glijzijl werkt. Ga naar het laboratorium om te leren bloedprikken of voor een gratis meting van je bloedsuiker of een spirometrie (longen) test. Je kunt ook een kijkje nemen in een ambulance. Kun je je voorstellen hoe een orthopeed een knie opereert met een scope? Probeer het zelf! Deze en nog vele andere afdelingen openen hun deuren of presenteren zich op een heel bijzondere manier. Er is een uitgebreide informatiemarkt waar vele specialismen uit het ziekenhuis zich presenteren of praktische tests met u doen. Ook meerdere patiëntenverenigingen en andere zorgorganisaties zijn aanwezig om hun werkzaamheden toe te lichten. Daarnaast zijn er 6 specialisten die een kort verhaal houden over hun vakgebied en daarna in gesprek gaan met de aanwezigen in de zaal. Thema: “In gesprek met de specialist”.

Daarnaast is er ook gedacht aan vermaak voor de kleinere bezoekers; even kleuren bij de kinderafdeling, een gipsarmband halen bij de gipsverbandmeesters, leren reanimeren op de verpleegafdeling en een pop aankleden in de couveuse. Er is een fotostudio waar iedereen zichzelf kan laten portretteren in uniform of doktersjas. Maar voor de zwangeren in de regio worden er ook mooie “buiken” foto’s gemaakt.

En niet te vergeten de kraammarkt: ben je zwanger ? Dit is een leuke kans om een kijkje te nemen in de verloskamers of een gesprekje aan te gaan met verloskundigen, lactatiekundigen en kraamorganisaties. De open dag is de kans om eens te zien wat zich afspeelt in het ziekenhuis, terwijl je geen patiënt bent. Ziekenhuis Amstelland is een levendige organisatie waar zo’n 1000 medewerkers de handen ineenslaan, om alle patiënten uit de regio Amstelland zo goed mogelijk te behandelen, onderzoeken en verzorgen. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website www.ziekenhuisamstelland.nl. Hier staat het hele programma uitgebreid beschreven.