Winterexpositie in Amstelland

Amstelveen – Tot en met het begin van de lente hangen er weer twee mooie exposities in de gangen van Ziekenhuis Amstelland. De schilderijen zijn van Esther Steintjes en Corinne Levy-Overmars. Beide kunstenaars hebben een geheel eigen stijl. Stein schildert dierenfiguren en werkt met hele expressieve felle kleuren en bij voorkeur met acryl op doek. Corinne Levy zet kleuren en lijnen uit haar gedachten op het doek, liefst in mixed media. De exposities zijn zeven dagen per week te zien in Gang B van het Ziekenhuis en de gangen bij de fysiotherapie.

 Esther Steintjes komt oorspronkelijk uit Enschede. Schilderen had altijd al haar aandacht, maar na haar verhuizing naar Haaksbergen werd haar passie nieuw leven ingeblazen. In haar vrije tijd is zij actief gaan schilderen en daarin heeft zij nu haar balans gevonden. Inmiddels zijn de veelkleurige, vrolijke dieren van de kunstenares uitgegroeid tot een artistiek begrip. “Het liefst werk ik met acrylverf op doek, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar vrolijke en warme kleuren”, zegt ze zelf over haar werk. “In mijn schilderijen herken ik mezelf terug: een klein beetje chaos, maar tegelijkertijd ook rust.”

Corinne Levy tekent, schildert en schetst al haar hele leven. Zij heeft dan ook een keuze gemaakt voor de beeldende kunst en een heel scala aan teken- en schilders-opleidingen, maar ook keramische opleidingen, gedaan. Kleuren en lijnen in haar gedachten zet zij op doek of papier, het liefst in mixed media. Haar kunstwerken zijn al op een keur aan exposities te zien geweest en verkocht aan particulieren en bedrijven. Ook is haar werk in de kunstuitleen beschikbaar.