WhatsApp-buurtpreventiebord in Mijdrecht onthuld

Mijdrecht -Aan de Rondweg in Mijdrecht is woensdag 22 juni officieel het eerste WhatsApp-buurtpreventiebord in De Ronde Venen onthuld. Dat gebeurde door burgemeester Maarten Divendal, Annet van Haaften, één van de initiatiefnemers van een WhatsApp-groep en wijkagent Monique Meijer. In de gemeente wordt op meer dan twintig plaatsen dit soort borden geplaatst. De borden laten zien dat inwoners via WhatsApp met elkaar verbonden zijn en in actie komen wanneer zij verdachte situaties zien of personen die zich verdacht gedragen. Dit draagt bij aan (het gevoel van) veiligheid, maar het helpt ook om bijvoorbeeld woning- of auto-inbraken en overlast te voorkomen.
Volgens burgemeester Maarten Divendal is het van groot belang om op allerlei vlak samen te werken om de veiligheid in de gemeente te vergroten. “Daarmee bedoel ik niet alleen samenwerking tussen instanties als gemeente, politie en maatschappelijke organisaties, maar ook samenwerking met inwoners. Dat kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan WhatsApp-buurtpreventie, waarmee inwoners de ogen en oren vormen van de politie. Dit initiatief sluit goed aan op bijvoorbeeld Burgernet, waarbij juist van de zijde van de politie om hulp wordt gevraagd om uit te kijken naar een vermist kind of een verdachte.’’
Binnenkort ontvangen alle deelnemers die dat wensen een sticker waarmee zij kenbaar kunnen maken dat zij deelnemer zijn van een WhatsAppgroep in een buurt.