Welke afstand loop jij in een uur of half uur?

Uithoorn – Op donderdagavond 5 september organiseert atletiekvereniging Uithoorn het derde loopevenement van het Berkelaar zomeravondcircuit: het Uur/half Uur van Uithoorn. Bij dit loopevenement gaat het er niet om wie als eerste of snelste de finishstreep over gaat, het gaat erom welke afstand je aflegt in een uur of een half uur.

Half Uur loop

Dit jaar bestaat ook de mogelijkheid om te kijken welke afstand je in een half uur kunt afleggen. Er zijn steeds meer jongeren die aan het Rondje Zijdelmeer en de Kooijman Polderloop meedoen en omdat een uur lang hardlopen voor hen wel erg lang is, kunnen zij nu ook de afstand van een half uur lopen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor de jeugd, voor veel oudere lopers is een half uur hard lopen ook voldoende uitdaging en zij zijn dus ook van harte welkom.

Organisatie

De start van het Uur van Uithoorn is op de wielerbaan van UWTC naast het clubhuis van atletiekvereniging AKU. Het gaat erom dat je daarna zoveel mogelijk rondjes op de wielerbaan loopt. Bij de plek waar wordt gestart op de wielerbaan, wordt steeds bijgehouden hoeveel rondjes je aflegt.

Bij de uurloop wordt na 55 minuten een signaal gegeven dat er nog 5 minuten gelopen moet worden en na precies een uur wordt een tweede signaal gegeven, bij half uurloop is dat hetzelfde signaal na 25 minuten en het tweede signaal na 30 minuten. Je stopt met lopen en vervolgens zijn er mensen op het parcours die de afstand voor je meten op de plaats waar je bent gestopt. Het is dus echt een individuele wedstrijd met jezelf.

Iedereen verzamelt zich in het clubhuis van AKU op de atletiekbaan en daar krijg je de afstand te horen die je in het uur hebt gelopen. De brug van de wielerbaan boven de ingang van het sportpark vormt elke keer wel een hindernis, maar is tevens een speciale uitdaging.

Inschrijven en start

Het startsignaal voor de uurloop wordt om 19.15 uur gegeven en voor de half uurloop om 19.45 uur. De inschrijving start om 18.30 uur in het clubhuis van AKU op sportpark de Randhoorn. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,-.

Herinnering Berkelaar Zomeravondcircuit

Alle deelnemers krijgen een leuke herinnering en voor de lopers, die aan de drie lopen van het Berkelaar zomeravondcircuit hebben meegedaan, ligt een extra herinnering klaar.