Vrouw zwaargewond na ongeluk met scootmobiel

Uithoorn – Dinsdagmiddag 31 mei, omstreeks 14:10 uur is er een ongeval gebeurd met een scootmobiel. Het ongeluk gebeurde op het fietspad langs de N196 in Uithoorn. Door nog een onbekende reden is de vrouw met haar scootmobiel van een talud afgegleden en kwam vervolgens het water in. De hulpdiensten rukten massaal uit waaronder meerdere brandweerwagen uit de regio en de traumahelikopter uit Amsterdam.
Uiteindelijk is de traumahelikopter afgemeld. De vrouw is met spoedbegeleiding van de politie zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De brandweer heeft met behulp van een kraan de scootmobiel uit het water getakeld. De politiewoordvoerder kon nog niet vertellen wat er precies is gebeurd. De politie doet onderzoek.
Door het ongeval was de N196 in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Tijdens afzetting wilde een buschauffeur keren op de weg, maar dat mislukte. De bus knalde met een vaart tegen een boom aan. De chauffeur stond overdwars missen op de weg en zat met zijn banden vast in het gras. De chauffeur bleef ongedeerd , de brandweer die nog aanwezig washeeft de lijnbus weer op de weg getrokken.

Foto: Davey Photography / Davey Baas