Het Bos verkennen met de Bosbus

Amstelland – Het is lente en in het Amsterdamse Bos is het buitenseizoen gestart. Kanoën en klimmen kan weer en de Boskalender staat vol muziek, theater en kinderactiviteiten. Nieuw is de Bosbus: een museumbus die elke zondag tot en met 25 oktober door het Amsterdamse Bos rijdt. Bij iedere busstop kun je een ander deel van het Amsterdamse Bos en de attracties verkennen. Zondag 26 april is er een speciale actie: elke rit is gratis en voor kinderen is er een dierenspeurtocht.

De Bosbus is een pilot om met name bezoekers die met het openbaar vervoer komen de mogelijkheid te geven om meer van het Amsterdamse Bos te zien. Op dit moment stopt het openbaar vervoer alleen aan de randen van het Bos, namelijk op de Amstelveenseweg en ter hoogte van de A9. Het Bos is groot (2 x 5 kilometer) en is dus niet met een wandeling vanaf de bestaande bushaltes voor iedereen toegankelijk. De Bosbus stopt op zeven plekken, bij De Boswinkel en langs de Duizendmeterweg en de Nieuwe Meerlaan. Hierdoor kunnen bezoekers, met name met kleine kinderen, of mensen die minder goed ter been zijn, toch veel van het Bos zien.

Als deze proef slaagt, zet het Amsterdamse Bos volgend jaar in op een elektrische bus. Bij iedere halte kan de wandeling beginnen en kun je na afloop weer opstappen. Een opstap kost 1 euro per persoon. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee. Zondag 26 april is een rit met de Bosbus voor iedereen gratis en krijgen kinderen een dierenspeurtocht mee.