Buitenboordmotoren gestolen van Scouting

Uithoorn – Scouting Admiralengroep Uithoorn voelt zich gedupeerd en is verontwaardigd: “Wie steelt er nou twee buitenboordmotoren uit onze botenloods?” Op vrijdagavond 30 juni kwam de vrijwillige leiding weer bijeen voor de wekelijkse opkomst van de welpen. Zowel bij het clubhuis als bij het wachtschip Olympus (ligt in de Amstel bij de Thamerkerk) merkte de scoutingleiding meerdere vernielingen op. De botenloods vertoonde overduidelijke sporen van inbraak en bij controle van de materialen bleken de buitenboordmotoren te missen.

Binnenkort gaan de scouts weer op zomerkamp en daarbij worden de buitenboordmotoren altijd veel gebruikt. De leiding zit met de handen in het haar. Zij hebben aan de scouts beloofd dat ze in hun bootjes naar zomerkamp gesleept zouden worden. Voor de scouts is dit een spannende tocht waar ze al weken naar uitkijken. Ook moet er tijdens het kamp te allen tijde een buitenboordmotor stand-by staan die in geval van nood ingezet kan worden. “We hebben de buitenboordmotoren echt nodig voor de kinderen!”, aldus de leiding.
Het betreft een Tomos tweetaktmotor en een Yamaha type F.T. 9.9 langstaart. Serienummers zijn bekend. De scouting roept hierbij eenieder op om uit te kijken naar deze motoren. Wie weet herkent u, of komt u deze motoren tegen in uw omgeving. Ook vraagt de Scouting of er inwoners zijn die misschien een oude werkbare buitenboordmotor heeft die de leiding kan lenen voor het zomerkamp. Informatie en tips zijn van harte welkom; heeft u iets verdachts gezien of gehoord, neemt u dan alstublieft contact op via scouting@admiralengroep.nl.