thuiswerken

Tips voor het thuiswerkbudget slim uitgeven

PARTNERBIJDRAGE

Werk je thuis en heb je misschien zelfs een thuiswerkbudget gekregen? Lees tips hoe je je werkplek goed kunt inrichten.

Thuiswerken komt tegenwoordig veel voor. Het was tijdens corona uiteraard een aanbeveling, maar inmiddels is het thuiswerken een blijvertje geworden bij veel bedrijven. Organisaties in onze regio zijn daar geen uitzondering op. Ook werknemers die woonachtig zijn in deze regio genieten van het vaker thuis zijn en de tijd die ze door de weggevallen reistijd overhouden. Waar ze minder van genieten is soms het ontbreken van rust en focus om thuis te werken. Een goed thuiswerkkantoor inrichten is een vereiste om goed te kunnen werken. Gelukkig geven bedrijven er vaak budget voor.

Thuiskantoor inrichten

Heb je thuis een extra kamer over die je tot thuiskantoor kunt maken? Wanneer je thuis je kantoor gaat inrichten, heb je de basis nodig. Dit zijn het bureau (zoals een sta-zit bureau), de bureaustoel en elektronica. Daarbij kun je denken aan laptop, toetsenbord, muis en printer. Ook printerinkt heb je regelmatig nodig. Helaas komt het moment dat de inkt opraakt altijd ongelegen. Kies daarom voor vandaag je cartridges bestellen, morgen je printerinkt in huis!

Welke oplossingen zijn er voor thuiswerkplekken?

Lang niet iedereen heeft de luxe van een extra kamer. Veel mensen moeten het doen met een hoekje in de woonkamer of een plekje aan de eettafel. Hierbij kan het moeilijk zijn om focus te houden. Zeker wanneer je niet alleen woont. De kantoorinrichting bedrijven hebben echter niet stil gestaan en er zijn slimme oplossingen te koop. Veel bedrijven geven er zelfs budget voor. Als je een tuin hebt, kun je kiezen voor een thuiskantoor unit. Dit zijn een soort tuinhuisjes ingericht als kantoor. Als je binnen in huis een stille werkplek wilt maken, bekijk dan de mogelijkheden van thuiskantoor pods. Dit zijn akoestisch afgesloten ruimtes. Vaak zijn ze wel met glas afgewerkt zodat je je niet opgesloten voelt.

Opbergruimte

Het voordeel van een afgesloten kantoorunit is dat je je werk uit het zicht hebt wanneer je thuis gaat ontspannen. Hiermee is je werk los laten makkelijker in je vrije tijd. Wanneer je niet de luxe van een unit of pod hebt, zorg dan voor goed georganiseerde kastruimte. Zo bewaar je je kantoorspullen op een overzichtelijke manier.