Thamen milieubewust met Waste Away

Uithoorn – Op dinsdag 16 en donderdag 18 oktober hebben de leerlingen van de tweede klassen van Scholengemeenschap Thamen meegedaan aan het project Waste Away. Dit project wordt uitgevoerd door Stichting Technotrend, in samenwerking met JMA (Jongeren Milieu Actief).

Tijdens dit project werden de leerlingen in vier lessen bewust gemaakt van de gevolgen en impact van (zwerf)-afval op het milieu. Naast het werken aan een collage met gevonden zwerfafval en het maken van papier, stond ook een bezoek aan het afvalscheidingsdepot aan de Industrieweg op het programma.

Onder leiding van twee enthousiaste medewerkers kregen de leerlingen uitleg over het aanleveren en verwerken van diverse soorten afval. Daarna volgde nog een kwis. De leerlingen vonden het project een leuke en interessante afwisseling met de gebruikelijke lessen op school.

Zowel voor de kwis, als de collage, als het beste idee voor een duurzaam Uithoorn wordt nog een winnaar aangewezen. Begin november komt de wethouder van Uithoorn naar Thamen om de winnaar bekend te maken.