1 Aanhouding, geen buit na ramkraak

Aalsmeer – In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 december is een plofkraak gepleegd op de geldautomaat van de Rabobank in de Einsteinstraat in Kudelstaart. Rond drie uur kreeg de brandweer een melding dat er een auto in brand zou staan bij het winkelcentrum. Toen de brandweer arriveerde kwamen er grote vlammen uit een zwarte Audi, die tegen het gebouwtje was geramd. Het vuur hebben de brandweerlieden geblust. De auto is zwaar beschadigd. Via het kenteken is geprobeerd de eigenaar te achterhalen. Het kenteken blijkt ‘gekloond’, de Audi behorende bij dit kenteken stond nog vol in het ijs ergens in Den Haag geparkeerd.

Ook de politie was snel ter plaatse. Buurtbewoners verklaarden een harde knal te hebben gehoord. Omwonenden waren alert. Zij hebben gezien dat de daders er in een tweede auto vandoor gingen richting Leimuiden. Het kenteken was zelfs deels genoteerd. Agenten hebben direct hulp gekregen van collega’s van de korpsen van Kennemerland en Haaglanden. Ook zijn hondengeleiders ingezet, evenals de politiehelikopter. Op de snelweg A4 heeft de politie een auto tot stoppen gedwongen. De bestuurder, een 23 jarige man uit Den Haag, is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Onderzocht wordt of hij in verband te brengen is met de ramkraak. In ieder geval is er wel een link tussen de Hagenaar en dergelijke diefstallen.

Er is geen buit gemaakt. De schade aan de automaat is aanzienlijk. De politie heeft een sporenonderzoek gehouden. De politie Aalsmeer Uithoorn doet een oproep voor getuigen. Zij kunnen hun informatie delen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook is de politie op zoek naar beeldmateriaal.

Foto: Marco Carels