Pinpas gestolen na bezoek ‘bank’

Uithoorn – Op dinsdag 6 september rond twee uur in de middag kreeg een oudere bewoner van de Staringlaan een man aan de deur. De man zei medewerker van een bank te zijn en hij kwam langs om enkele misstanden aangaande de rekening van de inwoner op te lossen. De man vroeg onder andere gegevens over de pinpas van de bewoner.
Na het korte bezoek ontdekte de aangever dat zijn bankpas verdwenen was. Direct heeft hij de bank gebeld en om blokkering van zijn rekening gevraagd. Medewerkers hebben snel gehandeld, binnen een half uur was de pas niet meer bruikbaar. Het kwaad was echter helaas al geschied. Er was een geldbedrag opgenomen.
De ‘bankmedewerker’ is een man van 30 tot 35 jaar oud, is 1.75 tot 1.80 meter lang, heeft een blanke huidskleur (volgens de aangever een Nederlands uiterlijk) en kort, donkerblond haar. Hij droeg een lichtkleurig jack met lange mouwen, een lange broek en sprak keurig Nederlands. Een waarschuwing van de politie (en de banken): Banken komen nooit ongevraagd aan de deur en om pincodes zal nooit, echt nooit gevraagd worden! Wie meer informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.