Oudste gedecoreerde woont in Uithoorn

Uithoorn – Dinsdag 26 april heeft burgemeester Oudshoorn vijf Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan inwoners van Uithoorn. De Lintjesregen vindt plaats vanaf 10:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Mevrouw H. Woelinga-Rodbard, mevrouw J. Kampen-Bosch, de heer A. Sparnaay, de heer J.C.W. Lakerveld en de heer J.A. Könst worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Woelinga (1919) is de oudst gedecoreerde persoon in Nederland voor de Lintjesregen 2016. Dit geeft de uitreiking van de lintjes extra glans. Zij zet zich sinds 1965 op vele manieren in voor de bevordering van vrede en gerechtigheid als lid van de Doopsgezinde Vredesgroep en lid /bestuurslid van het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV), derde wereldactiviteiten en mondiaal denken. Vanaf de 60-er jaren is zij een actief lid van de werkgroep Uithoorn van Amnesty International. Mede door haar inzet werd in de jaren 70 één van de eerste wereldwinkels opgericht.
Ook gedecoreerd zijn: Mevrouw Kampen De heer Sparnaay, De heer Lakerveld en De heer Könst Meer hierover vindt u in de Nieuwe Meerbode van 5 mei a.s.