Nostalgische filmmiddagen van De Proosdijlanden

Regio – In het kader van het veertigjarig bestaan organiseert historische vereniging De Proosdijlanden de komende maanden een reeks van nostalgische filmmiddagen. Na twee succesvolle vertoningen in Wilnis is nu Mijdrecht aan de beurt.

Op zaterdagmiddag 6 april is de voorstelling van de films over het vroegere Mijdrecht in De Rank aan de Prins Bernhardlaan 2. De voorstelling begint om 13.30 uur, de zaal is open vanaf 13.00 uur. Kaarten à € 4,– zijn te koop bij Boekhandel Mondria in Winkelcentrum De Lindeboom. De kaarten geven recht op toegang en een kop koffie of thee.

De filmfragmenten over Mijdrecht betreffen beelden uit eind jaren vijftig tot zeventig met onder meer politiecontrole en brandweeractiviteiten, de verenigingen Sandow, OKK en een KPJ (sportdag op oude Argon terrein). Beelden uit de jaren zestig en zeventig met Sinterklaas, Koninginnedag, de sloop van de gereformeerde kerk en sneeuw en ijs in 1984. Ten slotte nog uit de jaren rond de eeuwwisseling: straatbeelden, afzwemmen in het buitenbad en de eerste tv-uitzending van Midpoint Actueel over de presentatie van het boek over de verdwenen middenstand ‘Anders nog iets?’.

Het totale programma beslaat, inclusief een pauze, ruim twee uur. Een voorproefje van de films kunt u bekijken op de website van de historische vereniging: www.proosdijlanden.nl.

De volgende filmmiddagen staan gepland op 18 mei (Feesttent Vinkefest, Vinkeveen) en 1 juni (Dorpskerk Abcoude). Nader bericht over deze voorstellingen volgt.