Cheque Schipholfonds voor Michiel de Ruyter

Uithoorn – Het Schipholfonds kent financiële donaties toe aan onder andere sportclubs in het gebied gevestigd rondom Schiphol. Eens per 3 jaar mag een vereniging een aanvraag doen. Dit jaar was er een extra ronde speciaal voor de jeugd tot 16 jaar van een totaalbedrag van €50.000, met een maximum van €5.000 per aanvraag.

Roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter heeft dit jaar een aanvraag ingediend om een jeugd Liteboat te kunnen aanschaffen, dit is een nieuw type roeiboot waarmee het de beginnende roeier wat makkelijk wordt gemaakt. Dit stimuleert het plezier in roeien en hierdoor zullen meer jongeren het leuker vinden om te gaan leren roeien. Ook is het in deze boot mogelijk om te roeien voor jongeren met een beperking of minder evenwichtsgevoel.

Nog een voordeel van een Liteboat is dat deze makkelijker vervoerd kan worden met een gewone auto. Voor traditionele roeiboten is altijd een botenwagen nodig. Met deze boot kan de vereniging meer jeugdleden mee laten doen aan wedstrijden, omdat het vervoer makkelijker is.
Afgelopen woensdag heeft Michiel de Ruyter een cheque in ontvangst mogen nemen van het Schipholfonds van maar liefst €4285. Het hele bedrag van de aanvraag is toegekend en hiermee kan de Liteboat in één keer aangeschaft worden. De club is super blij met de vloot uitbreiding. Meer informatie: www.mdr.nu.