Corde Vocali geeft kerstconcert

Uithoorn – Zondag 17 december a.s. verzorgt vocaal ensemble Corde Vocali het Kerstconcert van de SCAU, om half drie in de Thamerkerk. Het belooft een bijzonder concert te worden, met veel variatie. De zangers en speellieden nemen het publiek mee op een reis door de tijd: van kerstmuziek uit de barok van Da Vittoria, Sweelinck, Buxtehude en Monteverdi naar twee stukken van de 39-jarige Noorse componist Ola Gjeilo – hele toegankelijke muziek uit onze eigen tijd.
Een en ander wordt afgewisseld met bekende kerstliederen als ‘Nu zijt wellekome’ en ‘Stille Nacht’, in arrangementen van Louis Toebosch en Jetse Bremer. Het concert wordt besloten met vier bekende Christmas Carols. U gaat met een kerstgevoel naar huis! Extra attractie is dat Corde Vocali begeleid wordt door musici uit het barokensemble Giardino Musicale, ‘Muzikale Tuin’: twee violen, cello, luit en orgel. Koor en instrumentalisten staan onder de bezielende leiding van dirigent Hans Noijens.

Kaartverkoop
Losse kaarten zijn online te bestellen via de website van de SCAU. Ga naar www.scau.nl en klik op ‘Kaarten bestellen’ of ‘Tickets’. Op de website is ook meer achtergrondinformatie over de uitvoerenden en het programma te vinden. Ondertussen is ook de voorverkoop van losse kaarten begonnen in de boekhandels The Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein). Een kaart kost veertien euro; jongeren onder de zestien jaar betalen slechts zeven euro. De resterende kaarten worden vanaf twee uur aan de zaal verkocht.