Kerstconcert Corde Vocali in Thamerkerk

Uithoorn – Zondag 17 december verzorgt vocaal ensemble Corde Vocali het Kerstconcert van de SCAU, om half drie in de Thamerkerk. Het belooft een heel speciaal concert te worden, met veel afwisseling. De zangers en speellieden nemen het publiek mee op een reis door de tijd: van kerstmuziek uit de barok van Da Vittoria, Sweelinck, Buxtehude en Monteverdi naar twee stukken van de 39-jarige Noorse componist Ola Gjeilo – hele toegankelijke muziek uit deze tijd.
Een en ander wordt gelardeerd met bekende kerstliederen als ‘Nu zijt wellekome’ en ‘Stille Nacht’, in arrangementen van Louis Toebosch en Jetse Bremer. Het concert wordt besloten met vier bekende Christmas Carols. U gaat met een kerstgevoel naar huis!

Extra attractie is dat Corde Vocali begeleid wordt door musici uit het barokensemble Giardino Musicale, dat zoveel betekent als ‘Muzikale Tuin’: twee violen, cello, luit en orgel. Koor en instrumentalisten staan onder de bezielende leiding van dirigent Hans Noijens.

Kaartverkoop
U kunt nu al online losse kaarten bestellen via de website van de SCAU, dan bent u verzekerd van een plaats. Ook kunt u nog steeds een abonnement voor vier concerten /evenementen naar keuze bestellen. Daarmee bespaart u elf euro vergeleken met losse kaarten.  Ga naar www.scau.nl en klik op ‘Kaarten bestellen’ of ‘Tickets’. Op de website is ook meer achtergrondinformatie over de uitvoerenden en het programma te vinden.

Ongeveer tien dagen van te voren begint de losse kaartverkoop via de boekhandels The Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein). Een losse kaart kost veertien euro; jongeren onder de zestien jaar betalen slechts zeven euro. De resterende kaarten worden vanaf twee uur aan de zaal verkocht. Komt allen tezamen!