Kanopoloteam Michiel de Ruyter klaar voor EK

Uithoorn – Na maandenlang te hebben getraind moeten ze zichzelf de komende dagen gaan bewijzen. Maar liefst achttien leden van Kano- en Roeivereniging Michiel de Ruyter reizen deze week af naar het Franse St. Omer voor het Europees Kampioenschap kanopolo.
Iedere klasse van het EK is stevig bezet met MDR-spelers.

Bryce Hollman, Remko van Vliet en Bart van Es verzekerden zich voor een plek bij de heren, terwijl Lisanne Dreyfus, Selina Dijkstra, Charlotte Bakkes en Marlen Wessels dat bij de dames deden. Bij de U21-selecties was de MDR-vertegenwoordiging nog hoger. De dames bestaan daar voor de helft uit Uithoornse spelers (Robyn Uphof, Alisha van den Berg, Robin Roozeboom en Marije van der Werf) en bij de heren zelfs uit meer dan de helft (Jesper van Beemdelust, Wessel Vroon, Reno van den Berg, Benjamin Engelschman en Leon Filius). Ervaren rotten Michiel Boonacker en Tim Schrama zijn in St. Omer te vinden als coaches van resp. de Deense dames en de Nederlandse U21 heren.
De Nederlandse selecties gelden dit EK als underdog, maar zouden dankzij nieuw talent ook wel eens voor verrassingen kunnen gaan zorgen. Regerend wereldkampioen Italië en World Games-winnaar Duitsland gelden als de grote favorieten. Kan Oranje zich wapenen tegen zulke tegenstanders? Volgende week meer op www.mdr.nu