Jan Hazen nieuwe lijsttrekker VVD

Uithoorn – Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen, dus over krap 3 maanden. Traditiegetrouw dus grote drukte bij de lokale politieke partijen als het gaat om het vaststellen van verkiezingsprogramma’s en kandidatenlijsten.
Onlangs hebben de VVD leden van de afdeling Uithoorn-De Kwakel het verkiezingsprogramma onder de titel: ‘Goed, veilig en betaalbaar wonen in de buurt van de grote stad’ vastgesteld. Een programma met een grote nadruk op het wonen in Uithoorn en De Kwakel. Daarnaast hebben de leden gestemd over de kandidatenlijst. Jan Hazen is daarbij aangewezen als de nieuwe lijsttrekker. Hij volgt daarmee Nick Roosendaal op die, na vele jaren, een stapje terug doet.

Voorzitter
Jan Hazen is sinds 2010 lid van de VVD fractie van de Uithoornse gemeenteraad. Daarnaast is hij voorzitter van de Commissie Organiseren en lid van de Commissie Wonen en Werken. Hazen is 58 jaar oud en woont sinds 1985 in Uithoorn, waarvan de laatste jaren in de wijk Achter de Kerk in De Kwakel. Hij is getrouwd en vader van twee, inmiddels volwassen kinderen. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij de Nederlandse Douane in Amsterdam. Naast de lokale politiek heeft hij tuinieren en bezoeken van popconcerten als hobby.

Verder staan op de kandidatenlijst, naast een aantal bekenden zoals Marcel van Haren, Rebecca Sterrenberg en Marvin Polak ook een aantal nieuwe kandidaten. Met de nieuwe gezichten van Nick Bergman, Michael Broertjes en Daan Egberts wil de lokale VVD een flinke vernieuwing en verjonging wil doorvoeren. Bijna alle wijken van Uithoorn en De Kwakel zijn daarbij vertegenwoordigd.