Jacco uit Uithoorn genomineerd voor ‘Actieheld 2020’

Uithoorn – Jacco uit Uithoorn is door het Prinses Beatrix Spierfonds genomineerd voor ‘Actieheld 2020’. Elk jaar nomineert het Spierfonds vrijwilligers die op een bijzondere wijze in actie komen voor mensen met een spierziekte. Jacco heeft ruim € 3.500,- ingezameld.  De vader van Jacco heeft Polyneuropathie. Speciaal voor hem kwam Jacco in actie. Hij is gaan ‘Everesten’ op het Kopje van Bloemendaal. Everesten is net zoveel hoogtemeters maken op één en dezelfde klim als de Mount Everest hoog is. In totaal is hij zo’n 255 keer op en neer gegaan.  Met deze actie heeft hij ruim € 3.500,- opgehaald! De ‘Actieheld’ van het Prinses Beatrix Spierfonds is een titel voor een vrijwilliger die op een bijzondere wijze in actie komt voor mensen met een spierziekte. 

Bijzonder

“Het is bijzonder hoeveel mensen zich elk jaar weer inzetten voor de strijd tegen spierziekten. Omdat ze zelf een spierziekte hebben, van dichtbij meemaken welke impact een spierziekte op iemands leven heeft, of omdat ze iets willen betekenen voor een ander. We zijn blij met ieders geweldige inzet! Ongeacht hoe groot de actie is of hoeveel geld iemand inzamelt, alle aandacht en opbrengst voor de strijd tegen spierziekten helpt ons dichterbij ons doel: alle spierziekten de wereld uit! Om actievoerders in het zonnetje te zetten, ze te bedanken voor hun inzet en toekomstige actievoerders te inspireren, hebben we de nominatie voor ‘Actieheld’ in het leven geroepen. Heel Nederland kan stemmen op zijn of haar favoriete actieheld. Degene met de meeste stemmen mag zichzelf ‘Actieheld 2020’ noemen”, aldus Chantal Luijendijk, Fondsenwerver Acties & Events bij het Prinses Beatrix Spierfonds. Via een online stemactie wordt de winnaar bepaald. In februari wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Stem mee

Vindt u dat Jacco ‘Actieheld 2020’ moet worden? Stem dan mee via www.spierfonds.nl/help-mee/actieheldenverkiezing er kan van 11 tot en met 31 januari gestemd worden. Foto Olaf Kraak