4 Inbraken in woningen in Uithoorn

Uithoorn – Tussen dinsdag 28 november en zaterdag 2 december zijn liefst vier woninginbraken gepleegd in de gemeente. Op dinsdag 28 november is tussen 15.00 en 20.00 uur ingebroken in een huis aan de Jan van Oldenbarneveltlaan. De gehele woning is doorzocht en de dieven zijn er vandoor gegaan met sieraden.

In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 november hebben inbrekers een huis in de Jacob Catslaan bezocht. Door getuigen zijn twee mannen gezien, die niet in de wijk thuis horen. Het betreft een blanke en een licht getinte man, beiden ongeveer 1.85 meter lang en tussen de 30 en 40 jaar oud. Een van hen had een cijfer op de pijp van zijn trainingsbroek staan.

Op donderdag 30 november zijn bewoners in de Prinses Margrietlaan de dupe geworden van inbrekers. De bewoners zagen bij thuiskomst rond half elf in de avond nog net een schim met een zaklantaarn uit het raam klimmen. Op donderdag 30 november is ook getracht een woning aan de Zijdelweg in te komen, maar dit is niet gelukt.

Op zaterdag 2 december ontdekte de bewoners van een woning aan het Plesmanhof bij thuiskomst rond 23.00 uur dat er was ingebroken. Het hele huis is doorzocht en ontvreemd zijn sieraden. Enkele dure spullen hebben de inbrekers vreemd genoeg laten liggen.

Alle inbraken zijn gepleegd via de achterzijde van de woningen. De dieven hebben hiervoor ramen en deuren open gebroken en geforceerd. De politie hoopt dat er meer getuigen zijn. Hiervoor kan contact opgenomen worden via 0900-8844. De politie vraagt inwoners ook om alert te blijven en bij het zien van verdachte personen direct te bellen!