Halve finale Clash of the Cover Bands

Amstelland – Op zaterdag 28 februari vindt in Podium P60 in Amstelveen de eerste halve finale plaats voor Regio West Nederland van ‘The Clash of the Cover Bands, The Benelux Edition 2014/2015’ waar acht bands de muzikale strijd met elkaar aan gaan in deze grootste zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. Met uitsluitend nog topbands in de competitie belooft het weer een spannend feest der herkenning te gaan worden. De bands worden zowel door een vakjury als door het publiek beoordeeld en de winnaars plaatsen zich voor de regio finale, die wordt gehouden in de Melkweg in Amsterdam op zondag 11 oktober. Podium P60 op het Stadsplein 100a opent op zaterdag 28 februari om 18.30 uur haar deuren en het programma start om 19.15 uur. De entree is 12,50 euro en 10 euro in de voorverkoop via de website www.theclashofthecoverbands.com. De line-up (in willekeurige volgorde) van de halve finale: C’nK: Classic Rock coverband uit Haarlem, Cold Turkey: Rock coverband uit Grootschermer, Covered in Black: Hardrock, Heavy Metal coverband uit Almere, Gold Water: Rock coverband uit Volendam, Permission to Land: Glammetal, Hardrock uit Wormerveer, Police Brutality: The Police tribute uit Den Haag, The Dam: Funk coverband uit Almere en The Local Boyzz: Classic Rock coverband uit Haarlem.

 

Twintig optredens

De deelnemende bands worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury (vertegenwoordigers van onder andere platenmaatschappijen, artiestenbureaus, muziekdocenten en vakmedia) en publiek (via stembiljetten). Beide categorieën krijgen een uiteindelijke winnaar in de Benelux Grand Finale die wordt beloond met onder andere een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van twintig optredens. Vanaf de regio finales worden de muzikanten ook individueel beoordeeld en per ronde krijgen de beste drummers, basgitaristen, gitaristen, toetsenisten en vocalisten een nominatie voor de Individuele Awards. Gedurende hun deelname aan The Clash of the Cover Bands worden de bands zoveel mogelijk begeleid en gecoacht om zowel muzikaal als ook op het gebied van presentatie en uitstraling het aanwezige talent optimaal te laten benutten. Door deze intensieve begeleiding groeit tijdens deze spannende en leerzame competitie niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure.

 

Inschrijven

Speel jij ook in een coverband of tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor ‘The Clash of the Cover Bands – The Benelux Edition’ en laat je horen! Via www.theclashofthecoverbands.com kunnen coverbands zich inschrijven voor deze grootste bandcompetitie van de Benelux!