Gezocht: literair talent

Amstelland – De 15e editie van schrijfwedstrijd Write Now! is in volle gang. De inzendingen stromen binnen en de data van de prijsuitreikingen zijn bekend. Die van de regio Amsterdam vindt plaats op 28 april, in de IJzaal van de Tolhuistuin. Insturen kan nog tot en met 31 maart. Write Now! is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar in het Nederlandse taalgebied. Naast de voorronde in Amsterdam zijn er tien andere voorronden in Nederland, België en Suriname. Alle regionale winnaars gaan door naar de finale in Rotterdam op 21 juni 2015. Alle deelnemers uit de regio Amsterdam worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op dinsdag 28 april. De avond duurt van 20.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in de IJzaal van de Tolhuistuin (IJpromenade 2). Er wordt voorgedragen, er is livemuziek en aan het eind van de avond maakt juryvoorzitter Ellen Deckwitz bekend wie doorgaat naar de finale. Deelnemers kunnen voorafgaand aan de prijsuitreiking meedoen aan een gratis schrijfworkshop door schrijver Thomas Heerma van Voss.

Naast die felbegeerde plek in de finale, maken de deelnemers kans op mooie prijzen. De nummers een, twee en drie winnen respectievelijk 250, 125 en 75 euro aan boekenbonnen. Daarnaast maken de winnaars van de tweede en derde prijs kans op een van de vier wildcards voor een plek in de finale. De hoofdprijs van de finale van Write Now! 2015 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven en een optreden tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam. De publieksprijs wordt in juni bepaald door de lezers, die online kunnen stemmen op hun favoriete tekst.

Ben jij tussen de 15 en 24 jaar, heb je schrijfambities en wil je dit spektakel niet missen? Stuur dan voor 1 april je tekst in via de site van Write Now!. De vorm van de inzending is vrij: verhaal, gedichten, column, toneeltekst, filmscenario of songtekst – bijna alles is toegestaan. Onder anderen Niña Weijers, Maartje Wortel, Jaap Robben, Marjolijn van Heemstra en Joost de Vries gingen je voor. Meer over de wedstrijd is te vinden op de website.