1e Lady’s Autorally voor Stichting AED

Uithoorn – Op zondag 19 mei organiseren de mannen van Lionsclub Uithoorn de 1e Lady’s Auto Tour rally, een recreatieve toertocht waaraan alleen dames kunnen deelnemen, waar gezelligheid de boventoon voert en waar alles gericht is op het goede doel: de Stichting AED.
Het is een recreatieve toertocht in de omgeving met onderweg leuke opdrachten en een prijs voor de winnaars. Bovendien is er een originaliteitsprijs voor het mooiste teamplaatje van deelnemers in het decor van hun auto, met een voorkeur voor een klassieke-, sportieve- en/of cabrio-uitvoering.

De Stichting AED Uithoorn/De Kwakel is een organisatie, die het gebruik van AED’s bij hartstilstand promoot. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen.

Getroffen

Om mensen in de omgeving die getroffen worden door een hartstilstand een zo groot mogelijke kans te bieden om te overleven, is snelle en doeltreffende hulp van levensbelang. De eerste zes minuten zijn daarbij cruciaal. Het plaatsen van AED’s op centrale plekken in de gemeente Uithoorn is een begin.

Trainingen

Maar dat is niet voldoende. De Stichting AED Uithoorn/De Kwakel geeft ook trainingen om mensen op te leiden om een AED te kunnen bedienen. Bovendien is het  ook noodzakelijk een fijnmazig netwerk op te zetten. Dat betekent dat er een goed werkend oproepsysteem moet zijn en dat er voldoende mensen beschikbaar zijn die de juiste actie kunnen ondernemen. Zij kunnen direct  112 bellen, beginnen met reanimatie en de AED toepassen.
Voor meer informatie:  www.stichting-aed-uithoorn.nl

Werk mee aan een hartveilige Uithoorn/De Kwakel en schrijf je in voor de 1e Lady’s Auto Tour rally!

Datum  : zondag 19 mei
11.00 uur: ontvangst met koffie en gebak
12.00 uur: lunch met uitleg over de rally
13.00 uur: start Ladies Auto Tour rally
16.00 uur: borrel en prijsuitreiking
Inschrijfgeld is : € 50,00 per persoon.

De start en finish vinden plaats bij Geostick, aan de Amsterdamseweg 26, 1422 AD Uithoorn.
Bij inschrijving vermelden met hoeveel personen je deelneemt, merk en type auto. Voorkeur van deelname in klassieke, sportieve of cabrio auto’s.

En belangrijk: Ladies in good spirits only!

Schrijf je nu in via e-mailadres: LionsRallyUithoorn@gmail.com