‘Do Uncovered’ in Crown Theater

Aalsmeer – Zangeres Do tourt met haar vierkoppige band langs de theaters in Nederland. Ten tijde van het telefonische interview dat deze krant met haar had, vertelt zij dat ze net hun vierde show hebben gespeeld: “Dat was in Venlo het publiek ging uit zijn dak. We doen er in totaal dertien en mogen zaterdag 28 maart onze negende voorstelling spelen bij jullie in Aalsmeer. Het is ontzettend leuk om na acht jaar weer op te treden in het theater.” Wat de reden geweest is dat het zo lang heeft geduurd, antwoordt Do: “Nou, uh, eigenlijk van alles en niks. Het zit zo; tijdens onze eerste theatertour overleed mijn pianist, bandleider en producer. Daarna heb ik alles even op een rijtje moeten zetten. Het was ook een goede vriend, moet je weten. Ik moest met een nieuw team gaan werken. En het heeft wel een jaar of twee geduurd voordat ik die om mij heen verzameld had. Ondertussen heb ik niet stilgezeten hoor. Ik heb musicalwerk gedaan, ik was jurylid in België bij X-factor en er hebben zich wat vervelende privéomstandigheden voorgedaan. Tweeënhalf jaar geleden dacht ik: ‘En nu ben ik er wel weer klaar voor’, maar toen werd ik zwanger! Gelukkig had ik wel al de knoop doorgehakt om weer een theatershow te maken. Ik geef toe dat het best druk is (mijn zoon is inmiddels ruim een jaar) maar het is zó leuk om te doen.” Do heeft veel liedjes zelf geschreven en gebruikt tevens repertoire van Whitney Houston, Stevie Wonder, Michael Jackson en Frank Boeijen om maar wat te noemen. Je kunt in de voorstelling Do Uncovered een mix vinden van oud, nieuw, Nederlandstalig, Engelstalig, hits als Heaven en emotionele liedjes. De live band laat geweldige klanken horen en Do is in vorm met haar fantastisch stemgeluid. Do Uncovered is een intieme theatervoorstelling. “Ik vind het het leukst als ik mijn publiek bijna kan aanraken. En heb ook veel interactie met de zaal. Mensen kennen mij natuurlijk van televisie, maar wil je weten wie ik nou echt ben, dan moet je komen kijken en luisteren.” Aldus Do, de vrolijke blonde dame in glamourjurk. Maar wie gaat er schuil achter die lieve lach? In deze intieme voorstelling kom je daar achter. Do geeft zich bloot en neemt je mee op reis door haar gevoelsleven, intense emoties, grootste angsten en diepste verlangens.

Handtekening van Do

Do is als klein meisje al een paar keer in de studio’s in Aalsmeer geweest. Momenteel vinden er de opnames plaats van Surprise Surprise. Ze zegt: “Het was vroeger al een plek van ‘wauw, daar gebeurt het allemaal’ en nu sta ik er zelf! Wat ik tussen de nummers door vertel en deel met mijn publiek, zal dan ook zeker gaan over die ervaring.” De voorstelling is voor een zeer breed publiek toegankelijk. Wil jij hier bij aanwezig zijn? Kom dan op zaterdag 28 maart naar het Crown Theater Aalsmeer. De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten zijn een uur voor aanvang aan de kassa verkrijgbaar voor 27,50 euro. Wil je verzekerd zijn van een plekje reserveer dan via www.crowntheateraalsmeer.nl of bel 0900-1353. Nadien deelt Do handtekeningen uit, ze neemt de tijd om op de foto te gaan en er wordt een cd verkocht met het repertoire van de show voor maar tien euro. De vriendelijke zangeres zegt tot slot, terwijl haar zoontje op de achtergrond langzaamaan aandacht van zijn mama nodig begint te krijgen: “Als mensen behoefte hebben aan meer diepgang, minder oppervlakkigheid en aan willen horen dat het bij artiesten echt niet altijd rozengeur en maneschijn is, kom dan maar gewoon. Ik maak dezelfde dingen mee als ieder ander. En sowieso garandeer ik je een leuke avond!”

Door Miranda Gommans