Cabaret ‘Minister van Enthousiasme’

Uithoorn – Op 19 november 2017 trad Peter Heerschop voor het eerst op voor de SCAU met zijn tweede solovoorstelling ‘Van Horen Zeggen’, toen nog in de Thamerkerk. Dat was een groot succes. En nu komt hij op zondag 31 maart naar De Schutse met zijn derde solocabaretvoorstelling ‘De Minister van Enthousiasme’. Op de vraag wat zijn plannen zijn voor de eerste 365 dagen van zijn komende regeringsperiode antwoordt de minister:

“Ik wil eerst een jaar het land in om mensen uit te leggen hoe je heel anders kunt kijken naar dingen die je tot nu toe heel zeker hebt geweten. Dat het enorm leuk is om iets nieuws te leren. Maar ook dat je het snelst iets leert als je het gevoel hebt dat het ook fout mag gaan en dat je erom mag lachen als het fout gaat. Ik zal, overal waar ik kom, meer dan genoeg voorbeelden geven van dingen die totaal fout zijn gegaan. Bij mij, bij anderen.

Fout

Zo fout, dat je er hard om moet lachen omdat je beseft dat anderen soms nog onnozeler zijn dan jij. En, omdat mensen zich nu eenmaal graag met anderen vergelijken, is dat vaak een fijn gevoel. Daarnaast zal ik proberen uit te leggen waarom bepaalde regels totaal onzinnig zijn en er alleen maar voor zorgen dat je je daaraan gaat houden zonder ook maar een stap verder te komen. En tenslotte zal ik – in dialoog met de Minister van Zeur- en Zeikzaken – uitleggen waarom de waarheid echt overal kan liggen. Kortom, wat zwaar is kan licht worden gemaakt, en wat licht is vaak overdreven zwaar. En we moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan we dachten dat ze logisch waren. Dan lach je het hardst om jezelf. En daar leer je van. Want lol is een serieuze zaak”, aldus de Minister van Enthousiasme.

Peter Heerschop

Peter Heerschop (Bussum, 1960) is cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver. De solovoorstelling van Peter Heerschop wordt gehouden in De Schutse te Uithoorn. Het is meteen ook het slotevenement van het lopende seizoen 2018-2019 van de SCAU (Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn). Alle bezoekers ontvangen de brochure met het programma voor het nieuwe seizoen 2019-2020.

De aanvangstijd is 14.30 uur; de deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open. Dan worden ook de resterende losse kaarten verkocht. De voorverkoop van losse kaarten begint op zaterdag 23 maart in de boekhandels The Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein). Kaarten kosten 15 euro per stuk; jongeren tot en met zestien jaar betalen slechts 7,50 euro. Kaarten zijn ook online te bestellen via de website van de SCAU: www.scau.nl. Mis het niet!