Cursus EHBO Kind

Uithoorn – “Ik stond erbij en ik keek ernaar…” Leuke zin als het om het oude kinderliedje gaat, maar niet als er iets met jouw kind is gebeurd! Wil jij niet hulpeloos toekijken, maar kunnen handelen?

Binnenkort gaat de cursus EHBO Kind van start. Maar liefst 140.000 kinderen worden jaarlijks op de Spoedeisende Hulp binnengebracht. Bijna een derde hiervan is tussen de 0 en 4 jaar. De meeste ongelukjes gebeuren in huiselijke sfeer, denk maar aan het kopje thee dat per ongeluk over een baby heen gaat, een val van de trap of het verslikken in een kerstomaatje. Toch weten veel ouders niet wat ze moeten doen.

Wil jij ook kunnen handelen als jouw kind of dat van een ander iets overkomt? Leer in 3 avonden wat je moet doen bij de meest voorkomende ongelukjes bij baby en kind. De cursus wordt gehouden op 3 dinsdagavonden namelijk: 8, 15 en 22 maart 2016. De lesavonden duren van 19.00 uur tot 22.00 uur. 

De opleiding kost €80,- p.p. en voldoet aan alle eisen van het Oranje Kruis voor gastouders. Ook handig voor (aanstaande) ouders, grootouders of als je vaak op kinderen past. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website van de EHBO: www.ehbo-uithoorn.nl. 
De cursusavonden worden gehouden in Activiteitencentrum De Scheg aan de Arthur van Schendellaan 100a in Uithoorn. Neem voor meer informatie contact op met hun secretaris Ria van Geem: ehbouithoorn@kabelfoon.net of 0297-560160.