Barbie-dag in Burgerveen

Regio – Zondag 31 mei is een unieke gelegenheid voor alle liefhebbers en verzamelaars van Barbie, haar familie en aanverwante artikelen. In Dorpshuis Marijke aan de Venneperweg 24 in Burgerveen wordt een grootse Barbie-dag georganiseerd.

Barbie en haar familie vormen als sinds 1959 voor vele liefhebbers van deze pop een gewild speel of collectors item. Kinderen creëren hun eigen ‘Barbie-wereld’ en de volwassen verzamelaars doen dit op latere leeftijd nog eens dunnetjes over. Een pop die werkelijk tot ieders verbeelding spreekt! Op het evenement zal voor de verkoop een zeer uitgebreide collectie aanwezig zijn van de speciale collectors (verzamelaars) Barbies, speelbarbies en speciale Barbies welke alleen in het buitenland zijn verschenen. Maar ook kleding, accessoires, meubelen, koffertjes, boeken, oude Barbies van vroeger (vintage), kleding uit de jaren zestig, zeventig en later. Speciale (vintage) items welke alleen in de USA zijn verschenen. Kortom, te veel om op te noemen. Ook zullen veel Barbies tegen speciale goedkope actieprijzen worden aangeboden. Tevens is er een zeer grote collectie aan Fleur, Sindy, Integrity, Monster High en Tyler Wentworth poppen aanwezig, alsmede bijbehorende meubelen, voertuigen, accessoires, etc. Er wordt groots uitgepakt met ook een gratis verloting, prachtige prijs voor het kind dat als mooiste verkleed komt, mogelijkheid tot taxatie van (oude) Barbie en onder andere op de foto met een life-size Barbie.

Burgerveen is centraal gelegen tussen Leiden, Schiphol, Hoofddorp en Nieuw-Vennep. De zaal is zondag 31 mei geopend voor publiek van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.