Aalsmeerse band Elastiek naar Amersfoort

Aalsmeer – Elastiek is een groep muzikanten die soms samen, maar soms ook met z’n zessen op het podium staat. Een deel van de bandleden is afkomstig uit Aalsmeer.

Het gebeurde  op een surpriseparty voor de net 60 jaar geworden Joseph Custers. Juist die van Circus Custers, waarvoor zijn gade alle nog levende knarren had opgetrommeld, die elkaar soms jaren niet hadden gezien, om een soort reünie-optreden te doen. Verrassend genoeg bleek iedereen de ‘specifieke’ Elastieknummers nog te kunnen spelen en zingen en de lol sloeg toe.

De band speelt steeds meer eigen nummers en de covers die de heren doen worden door de samenstelling van de groep en de aanpak nog steeds net als vroeger automatisch Elastieknummers, een herkenbare en eigen stijl, een soort muzikale handtekening, waarbij de nadruk ligt op de samenzang. Elastiek bestaat uit Dick Kuin (Aalsmeer) op zang, gitaar, banjo, mandoline en percussie, Cors Doeswijk op zang, gitaar, banjo, percussie, mondharmonica, Hugo van Riet op zang, gitaar, percussie, cajón, mondharmonica, gitaarbanjo, Joep Rutten op basgitaar en af en toe een hoge zangnoot, Joseph Custers (sinds kort Aalsmeerder) op zang, piano, keyboard en Rob Ruijter (Aalsmeer) op zang, solo- en slidegitaar. Aanstaande zaterdag 21 maart is het de eerste keer dat Elastiek, in de huidige bezetting, gaat optreden. Wel over de landsgrenzen van Aalsmeer. Het concert wordt gegeven in Amersfoort. Adres: De Nieuwe Erven, Heiligenbergerweg 144. De zaal gaat om 20.30 uur open en de toegang is gratis. Van het concert zullen opnamen worden gemaakt.