UWTC-jeugdlid Morgan 12e in Oldebroek

Uithoorn – UWTC jeugdlid Morgan Hartveldt heeft zaterdag 9 maart meegedaan aan de eerste wedstrijd van de Landelijke Jeugdcompetitie Mountainbike in Oldebroek. Na zijn succesvolle optreden in de ACC veldritcompetitie gaat deze 8-jarige bmx-er van UWTC ook meedoen aan de MTB jeugdcompetitie.

In Oldebroek hadden alle categorieën goed gevulde deelnemersvelden. Bij categorie 2 stonden maar liefst 31 deelnemers aan de start. Morgan had aanvankelijk geen goede start maar wist toch de top 10 in te rijden.

Morgan lag zelfs een tijdje op de 8 en 9e plaats, maar werd na oponthoud op een hindernis weer voorbij gestoken. Met zijn 12e plaats was hij zelf verre van tevreden en het duurde even om uit te leggen dat helemaal niet verkeerd was in überhaupt z’n eerste mtb wedstrijd ooit. En dan te bedenken dat hij vrijdag koortsig uit school was gekomen en dus niet geheel fit van start ging.

St Willebrord en Amsterdam

De jeugd van UWTC trof het niet op zondag 11 maart. Regen en veel wind maakte het zware omstandigheden. In St Willebrord viel het nog mee toen Tom Derogee van start ging bij categorie 2. Hij kon de wedstrijd uitrijden en werd 15e.

Toen even na 12 uur categorie 7 van start ging werden de weersomstandigheden steeds slechter. Op het moment dat de dranghekken en reclameborden om begonnen te waaien besloot de jury de wedstrijd te staken, zodoende geen uitslag voor Rens Grömmel en Mike Derogee. Alle renners kwamen compleet doorweekt van het parcours af.

In Amsterdam reed Lars Hopman mee om het Kampioenschap van Amsterdam. Lars werd 11e bij de jeugd categorie 7.