3 Straatovervallen in 3 dagen in Uithoorn

Uithoorn – In de week van 11 tot en met 17 februari hebben in Uithoorn drie overvallen plaatsgevonden, waarvan twee op maaltijdbezorgers. De politie doet onderzoek naar deze misdrijven en is op zoek naar getuigen.

 Op donderdag 14 februari is een 15-jarige maaltijdbezorger rond 20.40 uur met geweld door drie jonge mannen beroofd op de kruising van de Wiegerbruinlaan en de Willem Klooslaan. 

Twee dagen later, op zaterdag 16 februari is het weer raak. Ditmaal aan de Alfons Ariënslaan. Rond 20.30 uur trekken twee jongens een 16-jarige koerier van zijn fiets. Zij beroven hem in de portiek van de voormalige Openbare Bibliotheek. 

Op zondag 17 februari wordt een 22-jarig slachtoffer rond 23.00 uur op de Ter Braaklaan onder bedreiging van een mes gedwongen zijn portemonnee af te staan. De twee daders gaan er vandoor in de richting van de Romeflat. 

In alle gevallen is er een gering geldbedrag buit gemaakt.

Wiegerbruinlaan

Van twee van de drie verdachten van de beroving aan de Wiegerbruinlaan is een signalement bekend. De mannen zijn ongeveer 1.745 meter lang, hebben een licht getinte huidskleur en worden qua leeftijd geschat op 15 tot 17 jaar. De een heeft een tenger postuur en opvallende dikke wenkbrauwen. De ander heeft een normaal postuur.

Alfons Ariënslaan

De twee verdachten van de beroving aan de Alfons Ariënslaan kunnen als volgt worden omschreven: De een ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang, de ander een stuk groter (1.85 tot 1.90 meter), respectievelijk tenger en gezet postuur en leeftijd 15 tot 17 jaar. Beide droegen een lange zwarte jas met capuchon. 

Ter Braaklaan

Eén van de twee verdachten van de beroving aan de Ter Braaklaan is volgens getuigen een lange man (ongeveer 1.90 meter), met krullend haar. Hij droeg een capuchon en gezicht bedekkende kleding 

Getuigenoproep

De politie wil graag weten wie deze daders zijn en vraagt hierbij de hulp van het publiek. Heeft u op 14, 16 of 17 februari iets opvallends gezien of gehoord met betrekking tot deze zaken? Dan hoort de politie dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Ook kan via de website het tipformulier ingevuld worden.

Preventie

De politie onderhoudt regelmatig contact met winkeliers- en ondernemersverenigingen om overvallen te voorkomen. Het advies daarin is om bewust te zijn van het feit dat vaak erg jonge werknemers de straat op worden gestuurd met contant geld. Hierdoor zijn de maaltijdbezorgers erg kwetsbaar. Digitale betalingen hebben de voorkeur. Daarnaast wordt iedereen die dit overkomt, verzocht altijd aangifte te doen.