Zorgen en onbegrip over komst Lidl

Aalsmeer – Een groot aantal ingezonden brieven heeft de krant afgelopen week gekregen over de (mogelijke) komst van de Lidl aan de Stationsweg. In de krant is een verhaal te lezen over het verloop van het gesprek over de supermarktketen in de vergadering van de raad afgelopen donderdag. In de krant zelf was helaas geen ruimte om alle ingezonden brieven te plaatsen. Wel is een verwijzing gemaakt naar de website. Bij deze de verhalen:

PACT zoekt steun inwoners om Lidl te verplaatsen
Naar aanleiding van de informatiebijeenkomst 18 mei over de plannen van de Lidl heeft PACT een motie ingediend op de raadsvergadering van donderdag 28 mei. Hierbij wordt het college opgeroepen om in gesprek te gaan met de Lidl om de mogelijkheid te onderzoeken of de Lidl een vergelijkbare (A-) locatie elders aangeboden kan worden waarbij de gemeente dan de locatie van de Rabobank aankoopt. PACT is niet tegen de komst van de Lidl, juicht dat zelfs toe, maar is niet gelukkig met de gekozen locatie. PACT is van mening dat de voorgestelde twee opties het kiezen uit twee kwaden is. Bij de al verstrekte bouwvergunning (na de gerechtelijke uitspraak) is er sprake van veel verkeersoverlast en bij optie 2 gaat het ten koste van een belangrijke groenzone. Indien de gemeenteraad niet instemt met optie 2 heeft de Lidl aangegeven dat er teruggevallen wordt op de al verstrekte bouwvergunning.
PACT heeft aangegeven dat er bijvoorbeeld in Kudelstaart (ter plaatse van de oude bibliotheek) betere mogelijkheden zijn voor de Lidl. Ook kan gedacht worden aan het oude postkantoor in het centrum. Voor PACT is het onduidelijk waarom in 2011 plannen van de Lidl met parkeren op het dak door de gemeente zijn afgewezen. PACT heeft al veel bijval vanuit de inwoners mogen ontvangen voor de voorgestelde verplaatsing. Het College heeft ook aangegeven dat zij niet staan te springen maar niet anders kunnen. Het is dan ook van groot belang dat we als samenleving de Lidl rechtstreeks laten weten dat wij niet blij zijn met de plannen. PACT zoekt dan ook steun vanuit de samenleving om de Lidl te vragen om haar plannen nog eens te overwegen. Graag ontvangen wij dan ook uw steun en motivatie om te onderzoeken of de Lidl verplaatst kan worden. Wij zullen dit dan aanbieden aan het college bij de behandeling van de motie, zodat zij dit over kunnen brengen naar de Lidl bij aanvaarding van de motie door de gemeenteraad. Laat uw stem horen via de volgende link:
http://www.pactaalsmeer.nl/
PACT Aalsmeer

Alle ruimte voor Lidl in Kudelstaart
Er wordt veel over gesproken waar de Lidl het beste zou passen. Nou, niet aan de Stationsweg, dat is wel duidelijk. Een Lidl op het industrieterrein zou goed kunnen omdat daar veel parkeerruimte is en als gebouw daar beter past. Als je naar de Lidl gaat, dan ga je niet voor het mooie gebouw maar voor de goedkope boodschappen, het gebouw interesseert je dan niks. Het centrum is al niet geweldig, met een Lidl er bij wordt het nog lelijker. In het Centrum zijn genoeg, meer dan genoeg supermarkten. Nog één er bij en je kunt spreken van Supermarkt Centrum Aalsmeer. Als je naar Lidl wil, dan maakt het niet uit waar deze staat, want klanten trekt deze winkel altijd. Wij gaan zelf vanuit Kudelstaart een keer per maand naar de Lidl in Hoofddorp, dus afstand maakt niets uit. In bijvoorbeeld Frankrijk staat ook nergens een Lidl in oude centra.
In Kudelstaart zou deze winkel heel goed passen. Kudelstaart is behoorlijk uitgebreid met veel jonge gezinnen en er is maar één supermarkt en dat is absoluut te weinig. De keus is niet zo moeilijk: Kudelstaart, er is plek (de oude bibliotheek) én er is behoefte aan! Wat wil je nog meer?

E.A. Douma
Kudelstaart,
eddyrietje@icloud.com

Gemeente denk nog eens goed na over locatie Lidl
Het kan er bij mij (en bij veel anderen) niet in dat als de gemeente ook niet echt blij is met het plan van de Lidl er niets tegen te doen valt. Wethouder van der Hoeven liet doorschemeren dat als de gemeente bezwaar aantekent ze het waarschijnlijk zou verliezen. Dat is wel een erg slap excuus. Het leek er op dat hij het wel best vond, in ieder geval leek het mij dat hij er niet al te veel energie in wilde steken en, zo zei de wethouder, als plan B niet doorgaat dan zijn we weer terug bij plan A en dat wil toch niemand? De heren van de Lidl liet het allemaal koud, ze hebben heel stiekem een deal gesloten met de Rabobank en hebben maling aan de leefomgeving. Met andere woorden, de arrogantie van de macht werd hier weer eens duidelijk. Zelf ben ik niet tegen de komst van een Lidl in Aalsmeer, alleen de plek is zo fout, terwijl er alternatieven genoeg zijn,wat te denken van het terrein waar jarenlang de oude kassen van Piet hebben gestaan langs de N196, het terrein is groter dan achter de Rabobank, het ligt naast de N196, het doet geen afbreuk aan de omgeving (want je kijkt nu tegen de enorme loods van Gouwerok aan) en op een steenworp afstand zijn er al heel veel woningen neergezet in Dorpshaven Noord en Dorpshaven Zuid. En ook de tweede fase van Dorpshaven Noord en Zuid is inmiddels van start gegaan en daar zal het niet bij blijven, want er gaat nog meer gebouwd worden in dat gebied, dus honderden huizen en appartementen op loopafstand. En van de oude Rabobank? Maak daar appartementen van voor jongeren en/of senioren, daar is pas behoefte aan in het centrum.Ik hoop dat onze bestuurders nog eens heel goed nadenken over het plan van de Lidl.

M. Maarse
Uiterweg 24
marcelmaarse@hotmail.com

Foto: Het pand van de bank aan de achterzijde met links de ingang op de Uiterweg.