Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek

Mijdrecht – Vijf inwoners uit Mijdrecht hebben de cursus ‘DigiD, wat kun je ermee?’ met succes afgerond. Ze kregen vorige week hun certificaat overhandigd. In vier weken tijd hebben ze geleerd hoe ze met hun DigiD kunnen inloggen en hoe ze een aanvraag kunnen doen bij de gemeente, zoals een paspoort aanvragen. De deelnemers waren enthousiast over de cursus: “Ik durf nu sneller ergens op te klikken” en “Voorheen vroeg ik mijn zoon hiervoor en nu kan ik het zelf doen”.

Er was een prettige sfeer en de deelnemers vonden het fijn om van elkaar te horen dat ze niet de enige zijn die moeite hebben met de computer en dat het wat langer duurt voordat ze het onder de knie krijgen. De cursisten geven aan dat door het oefenen het makkelijker wordt om bijvoorbeeld een aanvraag bij de gemeente te doen. “Het werkboek is handig om thuis in te kijken. Wij zijn er niet mee opgegroeid. Jullie leggen het goed uit en zijn geduldig.”

Wilt u ook handiger worden op de computer, loop binnen bij de Bibliotheek en informeer naar de mogelijkheden. Of bel naar 0297-281476. De volgende DigiD-cursus start op maandag 8 april in de Bibliotheek Mijdrecht. Meer info: www.bibliotheekavv.nl/oefenen-met-computer.