Winterwandelingen met snert

De Ronde Venen – De Buurtsportcoach senioren organiseert deze winter zes wandelingen vanuit de verschillende Buurtkamers in De Ronde Venen. “Of je nou langzaam, snel of met een rollator wilt wandelen, iedereen kan meedoen. Er zijn steeds verschillende routes en mogelijkheden”, aldus de BSC Jos Kooijman, “en voor iedereen is er na afloop snert of koffie.”Dit jaar zijn de wandelingen vernoemd naar Plonia Berkelaar. Zij is afgelopen januari uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Plonia (79) heeft vijftig keer de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen!
Om er zeker van te zijn mee te kunnen wandelen kan men bij Tympaan-De Baat een gratis stempelkaart halen. Daarna mag men aan zoveel wandelingen meedoen als men wil. De kaarten zijn ook nog verkrijgbaar voor aanvang van de wandelingen zelf. Maar er is een beperkt aantal deelnemers dat mee kan doen.

Na iedere wandeling krijgt men, behalve een kop erwtensoep of koffie, ook een stempel op de kaart. Bij vier stempels (of meer) ontvangt men een medaille! Natuurlijk kan men ook met één wandeling meedoen, maar hoe leuk is het om eens een hele andere buurt te verkennen. Eventueel kan vervoer naar en van een Buurtkamer ook nog geregeld worden.

De eerste wandeling is op 20 december vanuit Buurtkamer Mijdrecht, Gozewijn van Aemstelstraat 5. Daarna wordt op 2 januari De Hoef aangedaan, op 17 januari Wilnis en in februari Vinkeveen, Baambrugge en Abcoude. De start is om 11.00 uur.
“Wandelen is gezond, samen wandelen gezellig en je gaat lekker in de winter even de deur uit”, vindt Jos. Dus haal gauw een stempelkaart, want op  is op! Voor vragen kan contact opgenomen worden met Jos via 06-22130626.