Wethouders werken hard mee bij Goud in uw wijk

De Ronde Venen – Honderden inwoners zijn  zaterdag 18 april aan de slag gegaan om hun buurt nog groener en gezelliger te maken. Met bijna veertig initiatieven is deze vierde editie bij voorbaat al de grootste. Goud in je wijk focust dit jaar op groen, duurzaam en gezond. In Abcoude, Amstelhoek, Mijdrecht en Wilnis adopteren bewoners hanging baskets aan lantaarnpalen in de straat. Samen met buren tekenen zij tijdens kleine buurtfeestjes en andere groenactiviteiten adoptie-overeenkomsten. Na IJsheiligen gaan ze de baskets samen vullen voor fleurige Rondeveense straten deze zomer. Ook dankzij andere initiatieven wordt De Ronde Venen een stuk groener. In Abcoude leggen bewoners van Dorpszicht een irrigatiesysteem aan voor de binnentuin van de Angstelborgh en aan Koppelland worden fruitbomen geplant. In Vinkeveen krijgen twee groenstroken aan Conincksmeer beplanting en start de Dodaarslaan met jaar twee van een eigen moestuin.
Gouden partner NME-centrum De Woudreus  in Wilnis organiseerde tussen 10:00 en 13:00 uur diverse natuuractiviteiten in het naast gelegen Speelwoud. Ga op excursie, plant zomerbollen, aai bijen onder leiding van een imker, proef zijn verse honing en test flammkuchen (een soort Duitse pizza) uit een oven die speciaal voor Goud in je wijk wordt opgestookt. Alle activiteiten waren gratis.

Alle wethouders deden mee. Wethouder Goldhoorn hielp mee in Abcoude met container schilderen

fruitbomen planten, struiken poten, tuin inrichten speeltoestel onthullen  enz. Erika Spil Was op bezoek in Vinkeveen bij het afv al ruimen, bloembollen poten, struiken planten en in de moestuin werken. Aldrik Dijkstra was in de Hoef, in Wilnis en in Mijdrecht met Contracten teken voor bloembakken, tuin ontwerpen, boom onthullen en pkicnickbanken schilderen. David Mollenburgh was ook in Mijdrecht met bloembakken vullen, contract tekenen, palet gardens maken  ( zie foto), opknappen van een tuin en bloemen poten. Het was prachtig weer en iedereen genoot.