Wethouder Van Duijn leest voor op De Graankorrel

Kudelstaart – Misschien wel één van zijn laatste officiële daden in de gemeente: Wethouder Robbert-Jan van Duijn leest voor aan de kinderen van De Graankorrel. Op woensdag 22 januari startten de Nationale Voorleesdagen. Alle ouders, grootouders, grote broers en zussen worden aangespoord de kinderen minimaal een kwartier voor te lezen. Voorlezen helpt om plezier in lezen te krijgen.

Dat gebeurde zeker op De Graankorrel. Robbert-Jan las voor aan de hoogste groepen van de school. Hij heeft verhalen voorgelezen uit ‘Lang geleden’ over de uitvinders Christiaan Huygens, Antonie van Leeuwenhoek en Herman Boerhaave.

Het was een heel interactieve gebeurtenis. De wethouder, die zelf oud-leerling van De Graankorrel, betrok de jongens en meiden bij de verhalen. De kinderen wilden ook wel graag uitvinder worden. Dan kun je een vliegende auto uitvinden of een tijdmachine.

Ze smulden van de verhalen. Na één verhaal móest er nog een verhaal komen en na de tweede wilden ze graag nog een derde verhaal. Een inspirerend begin van heel veel voorlezen. In de komende dagen komen ook voorleesouders en -grootouders op school.