Kinderboekenweek met Lego Challenge

Amstelland – Van 7 tot en met 18 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt dit jaar geschreven door Simon van der Geest. Mies van Hout neemt het prentenboek voor haar rekening. Het thema dit jaar is natuur, wetenschap en techniek onder het motto: raar, maar waar! De Bibliotheek Amstelland organiseert speciaal voor de Kinderboekenweek twee voorstellingen en een workshop.

Op zaterdag 10 oktober kunnen kinderen zich laten verrassen door Tosca Menten, bekend van onder andere Dummie de Mummie. In haar vrolijke, gekke, zielige of verschrikkelijke liedjes en verhalen laat ze haar personages opdraven. De voorstelling is van 15.00 tot 16.00 uur in bibliotheek Stadsplein Amstelveen. Geschikt voor de leeftijd 7 tot en met 12 jaar.  Op woensdag 14 oktober komt Vivian den Hollander met haar vertelvoorstelling naar bibliotheek Uithoorn. Ze vertelt alles over Spekkie en Sproet en hun nieuwe, spannende avontuur met een drone. Over Pip die graag danst en over Bas die voetbalt bij de Effies. En, er is ook muziek. De voorstelling is van 15.30 uur tot 16.15 uur in bibliotheek Uithoorn. Geschikt voor de leeftijd 6 tot en met 9 jaar.

Als afsluiting van de Kinderboekenweek kan je nog naar de Workshop Lego Challenge in bibliotheek Aalsmeer in de Marktstraat op zaterdag 17 oktober van 15.15 tot 16.30 uur. Ben je tussen de 6 en 11 jaar en vind je het leuk om iets met Lego te bouwen? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Je gaat zelf aan de slag met de Lego-bouwkit, een motortje en batterijen en leert over versnellingen, middelpuntvliedende kracht, het hefboom principe en nog veel meer. Deelname kost 15 euro en voor biebpashouders 10 euro. Aanmelden voor de workshop kan via http://bit.ly/LegoBieb of kijk op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl

Voorleesgids

Tijdens de Kinderboekenweek gratis verkrijgbaar in de bibliotheek: De Voorleesgids, een onmisbaar hulpmiddel voor vaders en moeders en opa’s en oma’s van kinderen van 0 tot en met 6 jaar bij het zoeken naar het volgende geschikte voorleesboek. De Kinderboekenkrant: staat als een echte krant vol met nieuwsberichten, interviews met schrijvers en lezers, columns, spelletjes, recepten en natuurlijk véél boekentips en is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.