Traktatie VVD voor brandweerkorpsen

De Ronde Venen – Afgelopen week heeft VVD De Ronde Venen de brandweerkazernes in Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen en Abcoude bezocht. De korpsleden zijn hartelijk bedankt voor de vrijwillige inzet die zij ook dit jaar weer verricht hebben voor de inwoners, bezoekers en ondernemers.

De VVD is trots op het feit dat iedereen bij nacht en ontij op deze vrijwillige professionals kunnen rekenen die hun taak vol passie uitvoeren. Recent landelijk onderzoek toont deze passie ook aan. Ook komt uit het onderzoek naar voren dat het van belang is om scherp te blijven toezien op de mogelijkheden voor lokaal maatwerk, directe betrokkenheid bij (beleids)veranderingen en maatschappelijke binding binnen de geregionaliseerde brandweerorganisatie.

De VVD zal dit ook expliciet doen. Het is van groot belang dat de vrijwilligers gemotiveerd blijven en worden gefaciliteerd om hun werk goed uit te kunnen voeren. Dit keer was er geen taart om te overhandigen, maar een passend biertje en een verfrissend VVD-watertje voor dienstdoende korpsleden.