Vita verder onder Participe Amstelland

Uithoorn – Vanaf 1 januari 2018 gaan Vita Amstelland en AanZ verder onder de nieuwe naam ‘Participe Amstelland’. Deze naamswijziging volgt twee jaar na de samenwerking die Vita met de landelijk opererende Participe Groep is aangegaan. De nieuwe naam Participe Amstelland benadrukt waar zij voor staan: dat iedereen participeert, meedoet in de buurt

Voor iedereen
Vita verzorgt in opdracht van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn sociaal-maatschappelijke diensten. Maatschappelijk werkers en ouderenadviseurs zijn voor buurtgenoten toegankelijk, 15 wijksteunpunten staan open voor iedereen en inwoners kunnen er terecht voor trainingen, persoonsalarmering en dagactiviteiten voor inwoners met lichte dementie. Project AanZ verzorgt sinds 2014 het welzijnswerk in de wijken en wijkcentra van Amstelveen.

“De naam ‘Vita’ is van oudsher verbonden aan de ondersteuning van oudere en kwetsbare inwoners. Met de naamsverandering willen ze duidelijk maken dat ze zich inzetten voor alle inwoners. Alle inwoners uit de onze wijkcentra worden uitgenodigd om zaterdag 6 januari samen te vieren en het nieuwe jaar én de nieuwe naam feestelijk in te luiden. Ook hijsen ze die dag de vlag met het nieuwe logo, met een knipoog naar het bekende Vita logo, dat zij met trots gedragen hebben”, aldus Sjaak van der Linde.