Viribus Unitis succesvol bij Utrecht Blaast Binnen

Wilnis – Zaterdag 16 maart was het zover: Muziekcentrum Tivoli Vredenburg stond bol van de blaasmuziek! Tien amateurorkesten uit de provincie Utrecht gingen de samenwerking aan met een bekende inwoner van deze provincie. Muziekvereniging Viribus Unitis koos voor een samenwerking met de creatieve duizendpoot Henk Westbroek, bekend van ‘Het Goede Doel’ en een latere solocarrière.

De zanger zei volmondig ‘Ja’ toen secretaris Barbara van Ginkel hem belde met de vraag of hij samen met Viribus Unitis wilde optreden in Tivoli Vredenburg. Het orkest beet het spits af met het bekende ‘Toccata in D-minor’ van Bach. Het stuk stond als een huis, en het publiek was enthousiast. In het applaus kwam Westbroek het podium op en klonken de eerste tonen van de hit ‘Vriendschap’. Daarna volgde de hit ‘Nooduitgang’ met solo’s van gitarist Matthijs Tuijn en altsaxofoniste Jenny Stoeckart.

Rustmomentje
Heel even volgde een rustmomentje met het begin van ‘Misserlou’ (muziek uit de film ‘Pulp-Fiction’), met solo’s van Irma van der Felz op sopraansaxofoon en Sebastiaan Haverkate op trompet. Het rustige begin werd al snel gevolgd door een opzwepende gitaarsolo van Matthijs, die de inleiding was van een zinderend slot van dit geweldige stuk muziek.

De ballad ‘Zelfs je naam is mooi’ volgde en was een mooie opmaat naar het slotstuk van het optreden: de grote hit ‘België’. Hierbij werd Henk Westbroek in het refrein bijgestaan door de heren trombonisten van Viribus Unitis, die zich ontpopten tot ware zangers.

Het enthousiaste publiek zong uit volle borst mee en met elkaar hebben we er een heerlijk feestje van gemaakt. Viribus Unitis kijkt met een grote glimlach terug op een geweldig optreden in Tivoli Vredenburg!