Verlies FC Aalsmeer, wel feest in IJmuiden

Aalsmeer – Oude tijden herleefden afgelopen zondag, want net als in de Jaren negentig, toen het toenmalige RKAV via sponsors zelf over een luxe touringcar beschikte, ging de reis naar IJmuiden wederom met een touringcar. Beschikbaar gesteld door enkele sponsors, dit doordat de selectie en de trouwe supporters uitgenodigd waren voor een feestje na afloop van het duel tussen SVIJ en FC Aalsmeer. Deze geste kon helaas niet voorkomen, daar waar een gelijkspel meer op zijn plaats zou zijn geweest FC Aalsmeer met een 2-1 nederlaag in het IJmuider zand moest bijten. In de eerste helft was er van enig krachtsverschil geen sprake. Het spel golfde op en neer met aan beide kanten diverse kansen. Zo stuitte een inzet van Sidi Omari in de 17e minuut af in de verdediging van Aalsmeer en in de 22e minuut overkwam een steenhard schot van Alexander Goes hetzelfde lot. Kort hierna kwam Barry Springintveld een teenlengte tekort om een voorzet van Patrick Melman te verzilveren. In de 27e minuut was het dan toch raak. Een voorzet van Yoeri v/d Schraaff bereikte de vrijstaande Alexander Goes. Deze aarzelde niet en schoot onhoudbaar voor doelman Germain Ebbeling de bal tegen de touwen 0-1. Tien minuten hierna leek de stand alweer gelijk te komen. Door te lang met de bal te blijven lopen, verspeelde Robin Kruisman het leer en dit bracht spits Patrick Castricum vrij voor van Halm. Met een katachtige reactie kon deze redding brengen. Aalsmeer dacht al aan de thee toen Bob Schol rond de zestien in het bezit van de bal kwam. Met een fraaie boogbal via de binnenkant van de paal wist hij doelman v Halm te verschalken en dat betekende een 1-1 ruststand. De tweede helft ga een iets beter spelend SVIJ te zien dat FC Aalsmeer steeds verder naar achteren drong. Vooralsnog kon de verdediging met doelman Halm aan het hoofd de problemen oplossen. Ondanks dit kon Aalsmeer diverse keren gevaarlijk worden. Zo zette Alexander Goes in de 55e minuut Patrick Melman vrij voor de keeper. Zijn inzet liep stuk op het lichaam van keeper Ebbeling. Deze keeper moest kort hierna wederom in actie komen toen een vrije trap van Eric Jansen onder de lat in het doel dreigde te belandden. Met een geweldige reactie wist hij onheil voor zijn club te voorkomen. Zoals zo vaak in de laatste wedstrijden sloeg het noodlot in de slotfase toe. Met nog 5 minuten te gaan kon David v.d. Kolk uit een voorzet van Siem Blok scoren. Helaas voor hem gebeurde dit vanuit buitenspel positie. Uit de daaruit voortvloeiende vrije trap van v. Halm kwam de bal door onoplettendheid van de FC Aalsmeer verdediging bij Bob Schol terecht. Deze aarzelde niet om de winnende treffer achter van Halm te schieten. 2-1. De overgebleven tijd daarna was te kort om nog tot een verdiende gelijkmaker te komen. Aanstaande zondag 26 april komt Onze Gazellen op bezoek. Met dezelfde inzet als afgelopen zondag en met wat meer geluk moet het mogelijk zijn de punten nu eens in eigen huis te houden.