Verkoop cupcakes voor Day for a Change

Uithoorn/Kudelstaart – De leerlingen van het Alkwin Kollege in Uithoorn hebben samen met hun school de uitdaging aangenomen om zich in te zetten voor ‘Day for a Change’. Deze Stichting leert kinderen en jongeren bewuster omgaan met geld, maar stimuleert ook ondernemerschap en creativiteit bij jongeren, om zo daadwerkelijk bij te kunnen dragen aan een rechtvaardiger wereld.

Ondernemersplan

De leerlingen zijn vervolgens in groepjes aan de slag gegaan met een echt ondernemersplan. De winst die ze uiteindelijk met dit eigen bedrijfje gaan maken, is bedoeld voor ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Deze mensen kunnen dan met hun hulp zelf ook een microkrediet krijgen om daarmee hun leven aanzienlijk te verbeteren.

‘Cupcake’ Isa Verzeilberg

Ook Isa Verzeilberg (winnares 2016 van het populaire Zapp-televisieprogramma CupCakeCup) heeft zich samen met een aantal klasgenoten ingezet voor het goede doel. De Kudelstaartse gaat op zaterdag 23 en zondag 24 december samen met Nada, Kim, Hester en Nina overheerlijke, zelfgebakken cupcakes verkopen in winkelcentrum Amstelplein in Uithoorn. Ook kunnen bij deze dames kant-en-klare bakmixen gekocht worden, om zo zelf overheerlijke kerst-cupcakes te gaan bakken.

De meiden hopen door een slimme ondernemingsstrategie, maar vooral door zoveel mogelijk van deze overheerlijke cupcakes en bakmixen te verkopen, Micro-krediet-Ondernemer van het jaar te worden. Alle ondernemingsplannen zullen namelijk door een professionele vakjury worden beoordeeld, waarna de leerlingen kans maken op deze eretitel. Maar ze zijn het allen wel eens: “dat iets terug kunnen doen voor mensen die het minder hebben” de belangrijkste drijfveer is.

Mensen die dol zijn op overheerlijke cupcakes en iets goed willen doen voor een ander, zijn dus op 23 en 24 december van harte welkom op het Amstelplein in Uithoorn.

 

Foto: Isa Verzeilberg met de grote CupCakeCup 2016. Binnenkort start het programma weer op de televisie. De Kudelstaartse zal aan de uiteindelijke winnaar de beker overhandigen.