Verkeershinder door aanleg rotonde Amstelhoek

Amstelhoek – Om de verkeersveiligheid te verbeteren, legt de provincie Utrecht een rotonde aan in Amstelhoek, bij het kruispunt Mijdrechtse Zuwe/Ringdijk Tweede Bedijking. Daarnaast wordt een gedeelte van de Mijdrechtse Zuwe ingericht als 30 kilometerweg. Het gaat om het gedeelte tussen de Ringdijk Eerste Bedijking en de brug over de Amstel.
De werkzaamheden zijn een vervolg op de omlegging van een gedeelte van de N201 door de provincie Noord-Holland. De omlegging heeft gevolgen voor de bestaande weg door Amstelhoek die nu voor een deel een andere, meer lokale functie krijgt. De inrichting van de weg wordt hierop aangepast en er komt een rotonde.

Verkeersmaatregelen
De wegwerkzaamheden worden uitgevoerd tussen 3 april en 2 juni 2017. De aannemer werkt in zeven opeenvolgende fasen, op doordeweekse dagen tussen 06:00 en 18:00 uur en gedurende vier weken ook ’s avonds, ’s nachts en in de weekenden.
Tot 29 april (fase 1 en 2) kan alle verkeer passeren waarbij er wel sprake kan zijn van enige vertraging. Vanaf 29 april tot 2 juni (fase 3 t/m 7) zijn er diverse wegafsluitingen en omleidingsroutes.