Flinke verbouwing brandweerkazerne Wilnis

Wilnis – De brandweerkazerne in Wilnis wordt de komende maanden flink verbouwd. Vrijdag 15 maart verrichte burgemeester Maarten Divendal hiervoor de eerste handeling door in de kazerne een heipaal te slaan. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind dit jaar.

Na de verbouwing voldoet de kazerne in Wilnis weer aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid en Arbowetgeving. Zo wordt onder andere de instructieruimte vergoot en wordt het gehele pand voorzien van elektronische beveiliging. De vrijwilligers kunnen daardoor makkelijk naar binnen door een tag te gebruiken in plaats van een sleutel. Ook komen er aparte kleedruimten voor de mannelijke en vrouwelijke brandweervrijwilligers en wordt het verouderde sanitair opgeknapt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Bouw- en Aannemingsbedrijf Mulckhuyse uit Vinkeveen.

Foto: Burgemeester Maarten Divendal, Gerben Mulckhuyse van Bouw- en Aannemingsbedrijf Mulckhuyse en Rutger Outshoorn, commandant van de brandweerpost in Wilnis bij de machine waarmee de eerste buispaal is geslagen.